Китай на Радбезі ООН: Цивільна інфраструктура України не має зазнавати обстрілів

Китай на Радбезі ООН: Цивільна інфраструктура України не має зазнавати обстрілів

Укрінформ
Китай наголошує на необхідності захисту мирного населення та об‘єктів цивільної інфраструктури в Україні, які зазнають обстрілів.

Про це заявив на засіданні Ради Безпеки ООН у п‘ятницю заступник постійного представника Китаю при ООН Ген Шуан, передає кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку.

Китайський дипломат заявив, що «сторони мають сприяти евакуації населення й надавати йому гуманітарну допомогу». Критично важлива інфраструктура, така як атомні електростанції, енергетичні трубопроводи та мости, має величезне значення для громадської безпеки та соціальної стабільності й не повинна ставати об'єктом воєнних атак, наголосив Ген Шуан.

За його словами, Китай «співпереживає українському народу, який постав перед труднощами».

З наближенням зими мільйони людей, особливо вразливі групи населення, такі як жінки та діти, потребують гуманітарної допомоги для підтримання своїх основних засобів для існування, додав Ген Шуан.

Читайте також: Кулеба закликав позбавити росію місця в Радбезі ООН через воєнні злочини в Україні

Китай закликає міжнародну спільноту продовжувати надавати допомогу Україні, сказав дипломат.

«Як відповідальна країна Китай відіграватиме конструктивну роль у сприянні мирним переговорам і робить значний внесок у пом'якшення гуманітарної кризи», - зауважив Ген Шуан.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю Рада безпеки ООН розглянула ситуацію в Україні, зокрема використання росією іранських безпілотників проти цивільного населення та інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-