Іран обурений закликами до ООН розслідувати постачання дронів росії

Іран обурений закликами до ООН розслідувати постачання дронів росії

Укрінформ
Іран у суботу рішуче засудив заклик Франції, Німеччини та Великої Британії до ООН розслідувати звинувачення в тому, що росія використовує безпілотники іранського походження для нападу на Україну.

Про це заявило МЗС Ірану, повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

За словами представника іранського відомства Насера Канаані, п'ятничний заклик так званої групи країн E-3 був «неправдивим та безпідставним», і що він «рішуче відкидається та засуджується» Іраном.

«Уряд Ісламської Республіки Іран, прагнучи захистити свої національні інтереси та захистити права благородного іранського народу, залишає за собою право реагувати на будь-які безвідповідальні дії. Він без вагань захищатиме інтереси іранського народу», — заявив Канаані.

Читайте також: У Китаї санкції проти Ірану за постачання рф дронів назвали «незаконними» та «односторонніми»

Як повідомляв Укрінформ, Велика Британія, Франція і Німеччина закликали ООН розслідувати використання росією безпілотників іранського походження проти України, що може бути порушенням резолюції Ради безпеки ООН 2015 року щодо обмежень, накладених на Іран. У листі, підписаному постпредами трьох країн в ООН, висловлюється підтримка заклику України щодо проведення такого розслідування.

20 жовтня Європейський Союз та Велика Британія запровадили санкції проти Ірану за постачання ним рф дронів-камікадзе, які росія використовує у війні проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-