Три країни ЄС закликали ООН розслідувати використання росією іранських дронів

Три країни ЄС закликали ООН розслідувати використання росією іранських дронів

Укрінформ
Велика Британія, Франція і Німеччина закликали ООН розслідувати можливе використання росією безпілотників іранського походження проти України, що може бути порушенням резолюції Ради Безпеки ООН 2015 року щодо обмежень, накладених на Іран.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

У листі, підписаному постпредами трьох країн в ООН, висловлюється підтримка заклику України щодо проведення такого розслідування.

«Ми вітали б проведення інспекції групою секретаріату ООН, відповідальною за моніторинг виконання резолюції РБ ООН 2231, і готові підтримати роботу секретаріату у проведенні технічного та неупередженого розслідування", - йдеться у ньому.

Читайте також: ЄС засудив дії білорусі та Ірану і закликав негайно припинити підтримку росії

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш двічі на рік звітує перед Радою Безпеки - традиційно в червні та грудні - про виконання резолюції 2015 року. Передбачається, що використання безпілотників в Україні буде включено до цієї доповіді.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 21 жовтня, Рада Безпеки ООН обговорить використання росією іранських безпілотників проти цивільного населення та інфраструктури України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-