Австралія посилила санкції проти росії та білорусі

Австралія посилила санкції проти росії та білорусі

Укрінформ
Австралія продовжила дію чинних санкцій проти росії та білорусі на 12 місяців, а також ввела нові обмежувальні заходи щодо країни-агресора та її сателіта.

Про це повідомляє SBS News, передає Укрінформ.

У спільній заяві, опублікованій в четвер, міністр закордонних справ Пенні Вонг і міністр торгівлі Дон Фаррелл оголосили, що австралійський уряд продовжив чинне «каральне» 35-відсоткове мито на імпорт російських і білоруських товарів до жовтня 2023 року.

Уряд Австралії також наказав експортній кредитній агенції країни Export Finance Australia відхиляти будь-які запити на позики чи інші види фінансування, які підтримують торгівлю з росією чи білоруссю або інвестиції в них.

Коментуючи посилення санкційних заходів проти росії та білорусі, Пенні Вонг зазначила, що Австралія працює з міжнародним співтовариством, щоб «зменшити здатність росії фінансувати її незаконну, аморальну війну».

«Війна росії проти України є нападом на статут ООН. Це стосується всіх націй і всіх народів», - додала вона.

Своєю чергою, Дон Фаррел сказав, що дії уряду посилили вже вжиті заходи, включаючи заборону на імпорт енергоносіїв.

«Австралія залишається відданою підтримці хороброго народу України», - наголосив він.

Читайте також: Постійні представники країн ЄС погодили санкції проти Ірану за постачання дронів для росії

Як повідомляв Укрінформ, у вересні міністр закордонних справ Австралії Пенні Вонг на зустрічі із китайським колегою Ваном Ї закликала КНР використати свій вплив, щоб змусити російського диктатора путіна припинити вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-