Франція попередила Іран про можливі санкції за використання рф дронів Shahed в Україні

Франція попередила Іран про можливі санкції за використання рф дронів Shahed в Україні

Укрінформ
Міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна заявляє, що Ірану можуть загрожувати санкції за використання росією безпілотників "Shahed" в Україні.

Як повідомляється на сайті МЗС Франції, про це вона заявила після зустрічі Ради міністрів ЄС із закордонних справ, відповідаючи на запитання журналістів, передає Укрінформ.

“Низка колег і міністрів справді хотіли, щоб ми поглибили роботу, щоб розглянути те, що стосується іранських безпілотників, які, схоже, використовує росія в Україні. Це може бути порушенням резолюцій ООН, і тому Ірану - можливо - загрожує низка санкцій. Таким чином, потрібно буде продовжити над цим роботу ”, - сказала Колонна.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок високий представник ЄС Жозеп Боррель під час пресконференції за підсумками Ради міністрів ЄС із закордонних справ заявив, що нині країни-члени збирають докази застосування росією дронів іранського виробництва і будуть готові реагувати.

Читайте також: США погрожують санкціями всім, хто допомагає Ірану розробляти БПЛА і ракети

Міністерство закордонних справ України у своїй заяві закликало Тегеран негайно припинити постачання будь-якої зброї росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-