Штати дадуть відповідь на будь-яке застосування рф ядерної зброї у війні проти України - Салліван

Штати дадуть відповідь на будь-яке застосування рф ядерної зброї у війні проти України - Салліван

Укрінформ
США разом із союзниками по НАТО та іншими країнами, включно з Китаєм та Індією, мають надіслати росії «дуже чіткий і рішучий» сигнал про неприпустимість використання будь-якої ядерної зброї у війні проти України.

Про це у неділю заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейкоб Салліван, передає Укрінформ із посиланням на CNN.

«На нашу думку, США мають, працюючи разом із союзниками по НАТО та іншими відповідальними країнами в усьому світі, включно з Китаєм та Індією, надіслати дуже чіткий і рішучий сигнал росії про те, що вони не повинні розглядати можливість використання ядерної зброї в цьому конфлікті», - заявив Салліван.

Він також заявив, що США не робитимуть жодних відмінностей у своїй відповіді на використання росією будь-якої форми ядерної зброї.

«Використання ядерної зброї на полі бою в Україні — це використання ядерної зброї на полі бою в Україні, і ми не будемо робити градації… Думка про те, що існують певні відмінності у використанні її тут, я вважаю, є небезпечним уявленням», — сказав Салліван, відповідаючи на запитання, чи поставиться Вашингтон якось інакше до застосування тактичної ядерної зброї, ніж до широкомасштабної атаки.

Читайте також: США стежать 24/7 за найменшими змінами готовності ядерних сил росії - глава Пентагону

Як повідомлялося, президент російської федерації володимир путін регулярно погрожує застосуванням ядерної зброї проти України.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що серйозно ставиться до ядерних погроз росії.

Зеленський вважає, що НАТО і вся міжнародна спільнота мають переглянути порядок реагування на можливе застосування росією ядерної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-