НАТО не шукає конфронтації з росією – глава Пентагону

НАТО не шукає конфронтації з росією – глава Пентагону

Укрінформ
Північноатлантичний альянс продовжить стояти разом з Україною, а також посилювати власну готовність відповісти на будь-які посягання ззовні на тлі розв’язаної кремлем війни за вибором.

З такою заявою виступив у четвер під час пресконференції в Брюсселі міністр оборони США Ллойд Остін, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Зусилля путіна щодо мобілізації, його войовнича риторика, його жорстокі удари по цивільних цілях та його пусті спроби анексувати українські території – все це свідчить про те, як мужність та майстерність українців зруйнували надію рф на швидку загарбницьку війну», - наголосив глава Пентагону.

Читайте також: Загроза з боку рф та білорусі - Столтенберг нагадав про п’яту статтю Статуту НАТО

У цьому зв’язку він нагадав, що США й НАТО зайняли чітку позицію про те, що не втягуватимуться у війну за вибором росії. «Але ми будемо стояти разом з Україною, яка воює за те, щоб захистити себе», - запевнив міністр оборони США.

Крім того, він підкреслив, що Сполучені Штати разом з іншими союзниками продовжать посилювати колективну безпеку НАТО на тлі нинішніх загроз.

«Альянс НАТО не несе жодних загроз для росії та не шукає жодної конфронтації з рф. Але наші союзники продовжать – як і завжди це робили – захищати кожен дюйм території НАТО»,- заявив глава Пентагону.

Читайте також: Ядерне стримування НАТО ефективне - Столтенберг

Остін також зауважив, що Сполучені Штати повністю віддані цьому зобов’язанню, а також рішучості виконувати статтю 5 Північноатлантичного договору, де вказано, що напад на одну країну НАТО розцінюватиметься нападом на всі країни-члени Альянсу.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер у Брюсселі відбулася зустріч глав оборонних відомств країн-членів НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-