Кількість росіян, які перетнули кордони ЄС, скоротилася вдвічі

Кількість росіян, які перетнули кордони ЄС, скоротилася вдвічі

Укрінформ
Кількість громадян російської федерації, які в’їхали до країн ЄС за минулий тиждень, скоротилася вдвічі у порівнянні з даними на кінець вересня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Shengen Visa Info.

Повідомляється, що згідно з даними Європейського агентства прикордонної та берегової охорони Frontex, за період з 3 по 9 жовтня кордони країн ЄС перетнули близько 25 600 громадян рф, що становить половину від кількості перетинів за період 17 – 23 вересня.

Читайте також: У Євросоюзі не визнаватимуть паспорти рф, видані на окупованих територіях України та Грузії

У Frontex також зазначили, що після введення візових обмежень для росіян країнами ЄС, більшість громадян рф, які в’їжджають на територію Євросоюзу, мають посвідки на проживання, візи до країн-членів ЄС чи асоційованих країн Шенгенської зони, або ж подвійне громадянство. Після оголошення в росії «часткової» мобілізації, найбільшу частку серед росіян, що в’їжджають до країн ЄС, складають чоловіки призовного віку.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну через сухопутні кордони на територію Євросоюзу в’їхало 1,379 мільйона громадян російської федерації, назад повернулося 1,341 мільйона, зазначили в агентстві.

Крім того, у Frontex зауважили, що мобілізація в росії призвела до збільшення кількості перетинів кордону російськими громадянами з безвізовими та іншими «легкодоступними» країнами, такими як Грузія, Туреччина, Казахстан, Узбекистан та Монголія.

Читайте також: Євросоюз про ракетні обстріли рф: Атаки проти цивільних є воєнними злочинами

Як повідомляв Укрінформ, слідом за країнами Балтії, Польщею та Фінляндією рішення про повну заборону видачі віз громадянам російської федерації прийняла Чехія. Це рішення набуде чинності 25 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-