У Польщі виключають участь третіх осіб у витоку на нафтопроводі «Дружба»

У Польщі виключають участь третіх осіб у витоку на нафтопроводі «Дружба»

Укрінформ
У Польщі служби виявили місце витоку нафтопроводуктів з трубопроводу “Дружба” і по характеру ушкодження виключили участь третіх осіб у надзвичайній події.

Про це йдеться в заяві польської компанії з експлуатації нафтопроводів "Дружба" (PERN Przyjaźń), передає Укрінформ.

“Після видалення більшості забруднюючих речовин з місця біля пошкодженого напередодні нафтопроводу, технічні служби PERN виявили місце витоку. Перші оцінки і метод деформації трубопроводу вказують на те, що на даний момент немає ознак втручання сторонніх осіб”, - йдеться в заяві PERN Przyjaźń.

Утім, проводиться детальний аналіз, щоб встановити причину надзвичайної ситуації та відремонтувати трубопровід, аби ним якнайшвидше можна було відновити транспортування нафтопродуктів.

Читайте також: Швеція відмовилася залучати рф до розслідувань витоку газу у Балтійському морі

Як повідомлялося, у Польщі у вівторок пізно ввечері зафіксовано розгерметизацію на одній з ниток нафтопроводу "Дружба", яка транспортує нафту до Німеччини. Як повідомила, польська компанія з експлуатації нафтопроводів "Дружба" (PERN Przyjaźń), на одній із двох ниток західної ділянки трубопроводу – приблизно за 70 кілометрів від міста Плоцьк. Відтак, тиск на пошкодженій нитці було негайно відключено.

Друга нитка газопроводу працює без змін. Водночас інші елементи інфраструктури нафтопроводу "Дружба", у тому числі поморська ділянка, завдяки якій сира нафта транспортується танкерами до Польщі, а далі – до Німеччини, "працюють у стандартному режимі".

Нафтопровід "Дружба" збудований для транспортування нафти з росії у країни Центральної та Західної Європи.

Фото з соцмереж

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-