У Польщі зафіксували витік на нафтопроводі «Дружба»

У Польщі зафіксували витік на нафтопроводі «Дружба»

Укрінформ
У Польщі напередодні пізно ввечері зафіксовано розгерметизацію на одній з ниток нафтопроводу "Дружба", яка транспортує нафту до Німеччини.

Рятувальні служби намагаються встановити причину і відремонтувати нафтопровід на цій ділянці, повідомляє Укрінформ з посиланням на польську компанію з експлуатації нафтопроводів "Дружба" (PERN Przyjaźń).

"У вівторок пізно ввечері системи автоматизації PERN виявили витік на трубопроводі "Дружба", на одній із двох ниток західної ділянки трубопроводу – приблизно за 70 кілометрів від міста Плоцьк", – йдеться в повідомленні компанії.

Як зазначається, це основний шлях, яким сира нафта потрапляє до Німеччини.

"На цей час причини інциденту невідомі, тиск на пошкодженій нитці було негайно відключено. Друга нитка газопроводу працює без змін", – підкреслили у PERN Przyjaźń.

Читайте також: Підрив газопроводів Nord Stream є справою російських спецслужб - Моравецький

Водночас інші елементи інфраструктури нафтопроводу "Дружба", у тому числі поморська ділянка, завдяки якій сира нафта транспортується танкерами до Польщі, а далі – до Німеччини, "працюють у стандартному режимі".

У компанії повідомили, що на місце надзвичайної події негайно виїхали рятувальні служби компанії та Пожежної служби Польщі для оцінки ситуації, охорони території та початку рятувальних робіт. Підкреслюється, що всі служби компанії (технічна, оперативна, охорони навколишнього середовища та власна пожежна команда та) вживають заходів згідно з алгоритмами, передбаченими для подібної ситуації.

Читайте також: У Брянській області внаслідок вибухів є пошкодження на нафтопроводі «Дружба» - росЗМІ

27 вересня з’явилися повідомлення про три точки витікання на газопроводах "Північний потік-1" та "Північний потік-2" – два на першому та один – на другому. Інцидент стався неподалік узбережжя Данії та збігся в часі з презентацією європейського проєкту "Балтійський потік", який дозволяє постачати з Норвегії до Польщі, через територію Данії, до 10 млрд кубометрів газу на рік. Міністри оборони Данії, Швеції, Норвегії, Фінляндії та Ісландії інциденти з пошкодженням газогонів "Північний потік -1" та "Північний потік - 2" вважають "навмисними актами диверсії".

Читайте також: Зеленський закликав G7 встановити «цінову стелю» на експорт газу та нафти рф

Уряд Польщі кілька днів тому підвищив до другого рівня (Bravo) ступінь загрози для енергетичної інфраструктури країни за межами РП. Розпорядження діятиме до 30 листопада.

Нафтопровід "Дружба" збудований для транспортування нафти з росії у країни Центральної та Західної Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-