США змінять політику щодо Саудівської Аравії через її «підігрування» росії

США змінять політику щодо Саудівської Аравії через її «підігрування» росії

Укрінформ
Адміністрація США має твердий намір відреагувати на політику Саудівської Аравії, яка на чолі ОПЕК просувала рішення суттєво скоротити світовий видобуток нафти – на догоду інтересів кремля.

Це підтвердив особисто президент США Джо Байден під час розмови з журналістами в середу, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми збираємося відреагувати на дії Саудівської Аравії»,- зауважив Байден.

Він додав, що планує взяти участь у консультаціях найближчим часом, щоби застосувати конкретні кроки.

Читайте також: Канада заборонить в’їзд тисячам членів Корпусу вартових ісламської революції

Перед цим речниця Білого дому Карін Жан-П’єр підтвердила політику Вашингтона щодо внесення змін у відносинах із Саудівською Аравією «через її рішення узгодити свою політику з російською війною».

«Ми уважно стежитимемо (за розвитком подій – ред.) протягом наступних тижнів і місяців, проводитимемо консультації з нашими союзниками, а також членами нашого Конгресу»,- зауважила представниця адміністрації.

Читайте також: Іран та росія об’єднають свої банківські системи

Як повідомляв Укрінформ, тиждень тому Організація країн-експортерів нафти, а також групи її союзників на чолі з росією у форматі ОПЕК+ погодилися скоротити видобуток нафти на 2 мільйони барелів на день з листопада до кінця 2023 року. Це найбільше скорочення квот з квітня 2020 року. За інформацією ЗМІ, ініціатором нової угоди була росія, цю пропозицію підтримала Саудівська Аравія.

Фото: The Washington Post

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-