Канада заборонить в’їзд тисячам членів Корпусу вартових ісламської революції

Канада заборонить в’їзд тисячам членів Корпусу вартових ісламської революції

Укрінформ
Канада запровадить заборону на в’їзд до країни для тисяч іранських чиновників, пов’язаних із порушенням прав людини.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявили в офісі прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо.

“Ми маємо намір визнати персонами нон ґрата представників іранського режиму, в тому числі Корпусу вартових ісламської революції та його командування, що загалом становить понад 10 тисяч офіцерів та високопоставлених членів, за їх співучасть в тероризмі та систематичних серйозних порушеннях прав людини”, - розповіли у Трюдо.

Зазначається, що Канада виділить 76 млн дол. на зміцнення санкційного режиму. Частина цих коштів піде на те, щоб більш швидко заморожувати та конфісковувати майно підсанкційних осіб.

Читайте також: США ввели санкції проти урядовців та силової верхівки Ірану

У офісі прем’єра також пообіцяли використати “Акт Магнітського” для покарання осіб, пов’язаних із порушенням прав людини.

Як відомо, Сергій Магнітський, який викрив ряд чиновників рф в розкраданні у держави понад 230 млн доларів, був заарештований у 2008 році за обвинуваченням в ухиленні від сплати податків. У листопаді 2009 року він помер у лікарні слідчого ізолятора у москві.

Канада ухвалила так званий "Акт Магнітського", який дозволяє запроваджувати санкції проти порушників прав людини по всьому світу. Досі його було застосовано проти Саудівської Аравії, Росії, М’янми, Венесуели та Південного Судану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-