На Тайвані заявили, що Китай вивчає досвід війни рф в України

На Тайвані заявили, що Китай вивчає досвід війни рф в України

Укрінформ
Генеральний директор Бюро національної безпеки Тайваню Чень Мін-Тун заявив, що Китай вивчає досвід війни в Україні для розробки власної стратегії «гібридної війни» проти Тайваню, включно з використанням безпілотників і психологічного тиску.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

"Цього року комуністичні військові запозичили досвід російсько-української війни, щоб розвинути "гібридну війну" проти Тайваню та посилити свою бойову підготовку", — сказав Чень, виступаючи в парламенті.

Після серпневих навчань Китай розширив свою "сіру зону" та гібридну діяльність проти Тайваню, особливо з використанням безпілотників, додав Чень.

Тайвань стверджує, що військова кампанія Китаю в "сірій зоні" передбачає нерегулярну тактику виснаження супротивника, не вдаючись до відкритого бою, як-от часті польоти в зону протиповітряної оборони Тайваню та змушення військово-повітряних сил Тайваню активізуватися.

Читайте також: У Тайвані різко відреагували на пропозицію Маска щодо «замирення» з Китаєм

Зазначається, що Тайвань, своєю чергою, ретельно вивчає уроки російсько-української війни, щоб належним чином відреагувати, якщо Китай, який вважає острів своєю власною територією, виконає погрози застосувати силу для забезпечення свого суверенітету.

Як повідомлялося, напруженість у відносинах Китаю та Тайваню зросла після візиту до Тайбея спікера Палати представників США Ненсі Пелосі на початку серпня.

Читайте також: США закликають Китай відновити переговори, призупинені після поїздки Пелосі на Тайвань

Китай вважає самоврядний Тайвань своєю територією і порушує питання про можливість його анексії. США підтримують неформальні відносини та оборонні зв'язки з Тайванем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-