Король Нідерландів особисто пілотував літак, на якому прилетів з візитом до Швеції

Король Нідерландів особисто пілотував літак, на якому прилетів з візитом до Швеції

Укрінформ
Король Нідерландів Віллем-Олександр сів за штурвал літака на якому прилетів у Швецію з офіційним триденним візитом разом з королевою Максимою.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Daily Mail.

“Король Нідерландів Віллем-Олександр прилетів із дружиною королевою Максимою до Стокгольма з офіційним триденним візитом. Приземлившись у шведському аеропорту Арланда король Віллем-Олександр швидко перетворився з пілота на монарха, одягнувши елегантний піджак”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Нідерланди віддані військовій підтримці України, вона має право захищатися - король Віллем-Олександр

Зазначається, що в аеропорту короля та королеву Нідерландів зустрічали кронпринцеса Швеції Вікторія та принц Даніель. Королівські особи Нідерландів вирушили в кінному екіпажі до Королівського палацу в Стокгольмі, де їх вітали шведська королева Сильвія та король Карл XVI Густав.

Варто зазначити, що король Віллем-Олександр не один раз дивував пасажирів KLM, коли згодом ставало відомо, що саме він був пілотом.

Своєю чергою нідерландське NOS зазначає, що Швеція та Нідерланди збираються зміцнювати зв'язки у сфері оборони та безпеки, що є дуже актуальним на тлі війни в Україні.

Читайте також: Нідерланди ніколи не визнають «приєднання» до рф українських територій – Рютте

Як повідомляв Укрінформ, після неспровокованої війни рф проти України, Швеція й Фінляндія, які до цього дотримувалися нейтрального статусу, оголосили про рішення подати заявки щодо членства в НАТО. Фінляндія й Швеція 18 травня офіційно подали заявки на вступ до Північноатлантичного Альянсу (НАТО).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-