Маск заперечив, що говорив з путіним перед оголошенням «мирного плану» для України

Маск заперечив, що говорив з путіним перед оголошенням «мирного плану» для України

Укрінформ
Американський мільярдер Ілон Маск заявив, що не спілкувався з кремлівським лідером путіним безпосередньо перед тим, як оприлюднити свої скандально відомі «мирні пропозиції» щодо України.

Про це він написав у понеділок на власній твітер-сторінці, передає Укрінформ.

«Ні, це не так. Я спілкувався з путіним лише раз, і це було близько 18 місяців тому. Темою був космос»,- наголосив Маск.

Таким чином він відповів на публікацію на ресурсі Vice, яка вийшла в вівторок під заголовком: «Ілон Маск поговорив з путіним перед розміщенням твіту з мирним планом для України».

Ресурс Vice, зокрема, навів слова засновника Eurasia Group Яна Бреммера про те, що Маск нібито розповів йому, що спілкувався з кремлівським лідером і той сказав, що готовий до переговорів з Україною за певних умов. Ці умови включали визнання Криму російським, постійний нейтральний статус України, а також визнання Києвом російської анексії чотирьох українських областей.

Читайте також: Акції Tesla впали на тлі твітів Ілона Маска про «умови» завершення війни

Як повідомляв Укрінформ, на початку місяця Ілон Маск висловив думку, що результатом ескалації конфлікту між росією і Україною може стати ядерна війна, і запропонував на своїй сторінці у Твіттері опитування, в якому склав власну формулу завершення війни. Він запропонував провести ще один референдум та забезпечити водою Крим.

У відповідь Президент Володимир Зеленський у Твіттері організував своє опитування щодо того, «який Маск подобається більше»: той, що підтримує Україну чи той, що за росію.

Читайте також: У Тайвані різко відреагували на пропозицію Маска щодо «замирення» з Китаєм

Пізніше Маск написав, що досі дуже сильно підтримує Україну, але «переконаний, що масштабна ескалація війни завдасть великої шкоди Україні і, можливо, світу».

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-