Нова Зеландія ввела нові санкції проти росії

Нова Зеландія ввела нові санкції проти росії

Укрінформ
Уряд Нової Зеландії запровадив нові обмежувальні заходи проти росії за її вторгнення в Україну, а також спробу анексії декількох українських регіонів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє RNZ.

У новий санкційний пакет потрапили 51 російських олігархів, серед яких Олександр Абрамов та 24 посадовців-колаборантів на тимчасово окупованих українських територіях, яких підтримує рф.

Також обмеження продовжують дію 35% мита на російський імпорт, термін дії якого мав закінчитися наступного місяця, до 2025 року, а також заборону на торгівлю товарами розкоші, такими як новозеландське вино та морепродукти, російська горілка та ікра, а також такими продуктами, як нафта, газ та відповідне виробниче обладнання.

Читайте також: Нові санкції проти рф дозволять ЄС карати компанії та людей з третіх країнBloomberg

За словами глави МЗС Нової Зеландії Нанаї Махути, новий раунд санкцій є відчутним способом уряду Нової Зеландії виразити засудження щодо вторгнення росії та її недавніх спроб незаконно анексувати регіони України.

Загалом Нова Зеландія санкціонувала вже понад 1 000 російських фізичних і юридичних осіб.

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня в кремлі відбулася нелегітимна церемонія «прийняття до складу росії» маріонеткових утворень «днр» і «лнр», а також тимчасово захоплених армією рф територій Херсонської та Запорізької областей України після проведення псевдореферендумів 23-27 вересня.

Міжнародна спільнота законність цього інсценованого «волевиявлення» не визнала.

Через кілька днів путін підписав закони з незаконним рішенням про «прийняття до складу росії» захоплених територій України – самопроголошених «л/днр», а також Запорізької та Херсонської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-