Керівництво проросійської партії Латвії пішло у відставку після поразки на виборах

Керівництво проросійської партії Латвії пішло у відставку після поразки на виборах

Укрінформ
П'ять керівників латвійської партії Saskana/"Злагода", яка вважається проросійською та кілька останніх парламентських виборів набирала вагомий відсоток, після непроходження до Сейму Латвії подали у відставку з керівних посад у цій політсилі.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Delfi.

Першим про складання повноважень оголосив голова правління "Злагоди" Яніс Урбанович. Слідом за ним таке ж рішення ухвалили співголова партії та член правління Андріс Морозов, депутатка Ризької думи та заступниця голови партії Ганна Владова, а також мер Даугавпілса та заступник голови партії Андрій Елксніньш.

Своєю чергою депутат "Злагоди" Регіна Лочмеле сказала, що не збирається подавати у відставку з посади заступника голови та члена правління. Водночас вона не виключила самоліквідацію партії у разі поразки на наступних виборах.

Читайте також: Новий Сейм Латвії: проєвропейська коаліція та проросійський провал

Як очікується, проросійською політсилою в Сеймі Латвії тепер буде більш маргінальна партія Stabilitātei!/"Стабільності!", створена півтора роки тому, головним чином з уламків "Злагоди". При цьому проти однієї із кандидаток Stabilitātei! Глорії Гревцової, яка пройшла до парламенту, порушено кримінальну справу - за подання свідомо неправдивих даних про свою освіту та місце роботи, повідомляє національний мовник LSM.

Нагадаємо, за результатами парламентських виборів у Латвії, що відбулися 1 жовтня, перемогу здобули представники консервативних та ліберальних сил. При цьому до парламенту не пройшла проросійська партія "Злагода", яка на попередніх кількох виборах посідала перше місце з результатом близько 20% і більше.

Читайте також: Латвійська церква могла б піти шляхом Естонії – Євстратій Зоря

Ці новини надходять на тлі повномасштабної російської агресії проти України. Демократичні країни надають Україні суттєву допомогу.

Фото: LETA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-