Втікаючи на човні від мобілізації, двоє росіян допливли до Аляски

Втікаючи на човні від мобілізації, двоє росіян допливли до Аляски

Укрінформ
Двоє росіян перетнули на човні Берингове море, втікаючи від мобілізації, та висадилися на Острові Святого Лаврентія на Алясці, аби попросити притулку в США. 

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Alaska`s News Source.

Офіс сенатора від штату Аляска Дена Саллівана підтвердив у четвер, що двоє росіян, які заявили, що припливли з прибережного міста на північному сході росії, аби уникнути мобілізації, тепер шукають притулку в Сполучених Штатах.

Раніше цього тижня двоє чоловіків висадилися з човна біля містечка Гамбелл на острові Святого Лаврентія. Їх виявили місцеві жителі та віддали береговій поліції.

Читайте також: Ворог почав мобілізацію у двох окупованих районах Луганщини

Міністерство нацбезпеки США повідомило, що чоловіків доправили в Анкорідж для з’ясування обставин перетину ними кордону.

Наразі росіяни хочуть просити про надання притулку в США. За словами місцевого адвоката, зазвичай цей процес включає офіційне клопотання про надання притулку і слухання справи суддею з імміграційних справ. Цей процес може зайняти кілька місяців.

Губернатор Аляски Майк Данліві вважає, що цей епізод є одиничним, і наразі вони не очікують потоку нелегальних мігрантів з рф.

Читайте також: путін розпочав приховану мобілізацію росіян ще в травні – розвідка

Як повідомлялося, 21 вересня президент росії путін підписав указ про проведення мобілізації. Влада називає її частковою: заявляється, що до армії будуть відправлені до 300 тисяч осіб, які мають статус резервіста. Проте чисельність передбачуваного призову у відкритій частині указу не розкривається. російські ЗМІ в еміграції стверджували, що на війну можуть бути відправлені близько мільйона людей.

Майже за два тижні після оголошення мобілізації рф залишили за різними оцінками від 600 тис. до 1 млн осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-