На першій зустрічі Європейської політичної спільноти немає лише рф та білорусі – прем’єр Бельгії

На першій зустрічі Європейської політичної спільноти немає лише рф та білорусі – прем’єр Бельгії

Укрінформ
Перша зустріч Європейської політичної спільноти (ЄПС), яка відбувається сьогодні в Празі, має загальноєвропейське значення, тож відсутність на заході росії та білорусі лише підтверджує міжнародну ізоляцію цих країн.

Про це у Празі перед початком неформального саміту ЄС та першої зустрічі ЄПС за участі 44 європейських країн сказав прем’єр-міністр Бельгії Александр Де Кроо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні тут присутні більшість європейських країн, відсутні лише росія й білорусь. Це є ще одним свідченням того, наскільки ізольованими є ці дві країни. Теми, які ми маємо обговорити сьогодні, надзвичайно важливі - стабільність Європейського континенту, що ми можемо зробити разом, щоб спробувати покращити безпеку навколо, як реагувати, якщо відбудеться подальша ескалація, як ми можемо розв'язати проблему високих цін на енергію та швидкої інфляції», - сказав керівник уряду Бельгії.

Він зауважив, що долучення до розв'язання цих проблем всіх європейських країн дуже важливе, оскільки ці виклики мають загальноєвропейський масштаб.

«ЄПС відкрита для приєднання всіх європейських країн, якщо вони поділяють цінності, які відстоюють інші члени цієї організації, - ліберальну демократію, права людини. Це саме та причина, чому росія і білорусь сьогодні відсутні тут», - додав Де Кроо.

Читайте також: Боррель: Зараз ми маємо будувати Європейську політичну спільноту без путінської росії

Як повідомлялося, 6-7 жовтня в Празі, столиці головуючої в ЄС Чеської Республіки, відбувається неформальний саміт ЄС, який у перший день роботи розгляне ініціативу створення Європейської політичної спільноти. Як очікується, в обговоренні візьме участь Президент України Володимир Зеленський.

Другий день саміту, власне, засідання Європейської ради, присвячено розгляду усього комплексу питань, пов’язаних із російською агресією проти України, включаючи продовження підтримки України в її боротьбі з російським вторгненням, шляхи подолання енергетичної кризи в ЄС та реагування на зростання цін на глобальному ринку енергії та продовольства.

Фото: facebook.com/alexanderdecroo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-