Сенатор США: Одне з найбільших бажань путіна – розсварити країни НАТО

Сенатор США: Одне з найбільших бажань путіна – розсварити країни НАТО

Укрінформ
Північноатлантичний альянс має зберігати єдність попри будь-які розбіжності, зокрема, з боку Угорщини, які послаблюють колективну відповідь на дії рф, оскільки путін зацікавлений саме в тому, щоб посіяти чвари всередині альянсу.

Про це заявив у вівторок під час Варшавського форуму з питань безпеки американський сенатор, віцеголова Українського кокусу в Сенаті США Кріс Мерфі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми є великим та різноманітним альянсом і постійно матимемо внутрішні серйозні дискусії щодо наших пріоритетів», - зауважив американський законодавець на прохання прокоментувати позицію угорського уряду Віктора Орбана, який підриває єдність альянсу щодо реагування на агресію путіна.

Мерфі погодився, що адміністрація Байдена уникає публічних висловлювань щодо розбіжностей, які виникають всередині Північноатлантичного альянсу. Однак, за його словами, це не означає, що Вашингтон не спілкується напряму з країнами, які віддаляються від спільних цінностей або стратегічного напряму НАТО, зокрема з Угорщиною.

Тим не менше, додав Мерфі, зараз американська адміністрація прагне зберігати скоординовану позицію із союзниками, оскільки рішення альянсу мають бути колективними. «Немає нічого більшого, чого хотів би путін, ніж розколу цього альянсу, щоб альянс переключився на свої внутрішні проблеми й зосередився на тому, хто грає за правилами, а хто ні»,- додав сенатор США.

Читайте також: Президент Латвії переконаний, що Україна готова вступити до НАТО

Як повідомляв Укрінформ, Угорщина займає послідовну позицію, яка заважає інтеграції України в НАТО, що напряму відповідає інтересам кремля. Крім того, офіційний Будапешт (разом із Анкарою) утримуються від ратифікації членства Фінляндії і Швеції в альянсі, що також грає на руку москві.

Водночас угорський уряд заявив, що не підтримає запланованого восьмого пакета санкцій ЄС проти росії через її вторгнення в Україну, якщо в ньому будуть обмеження для енергетичного сектору. Будапешт також уже двічі блокував внесення патріарха рпц кирила до санкційних списків ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-