Воллес: Європа має визнати, що росія – значно більший противник, ніж ми думали

Воллес: Європа має визнати, що росія – значно більший противник, ніж ми думали

Укрінформ
Європейські країни мають визнати, що росія значно більший противник та несе більше загроз, ніж думалося раніше.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес під час виступу на Варшавському безпековому форумі.

"Траєкторія, якої ми усі повинні дотримуватися, – це визнати як всередині країни, так і на європейському рівні, що росія – це набагато більший противник, ніж ми усі думали", - заявив він.

За словами Воллеса, мова йде не лише про ведення війни в Європі, а й про недотримання прав людини росією та інші загрози. Зокрема, він вказав на "поки загадкові вибухи на газопроводах", використання енергії в якості зброї, агресивне застосування росією найманців з т.з. групи "Вагнер" у Західній Африці, що несе дестабілізацію в регіоні та супутні загрози для європейського континенту.

Читайте також: Бербок визнала, що Німеччина раніше не дуже уважно дослухалася до оцінки партнерів щодо росії

Британський міністр вказав на те, що після повномасштабного вторгнення рф в Україну багато країн НАТО зрозуміли рівень загрози з боку путінського режиму і зараз проводять реформи у військовому секторі та збільшують витрати на оборону. Зокрема, це стосується і Великої Британія, яка планує збільшити оборонні витрати до 2030 року до рівня 3% від ВВП.

Як повідомляв Укрінформ, командувач німецькими частинами в багатонаціональному корпусі, генерал-лейтенант Андреас Марлоу під час Варшавського безпекового форуму заявив, що росія становитиме загрозу Європі, НАТО в осяжному майбутньому, тож необхідно не лише посилювати національні армії в Європі, а й їх сумісність.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-