Японія вишле російського консула – ЗМІ

Японія вишле російського консула – ЗМІ

Укрінформ
Японський уряд планує вислати з країни російського консула у відповідь на дії рф щодо консула Японії у Владивостоці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє японське видання Asahi Shimbun.

Зазначається, що згідно з інформацією з урядових джерел, Японія планує визнати російського консула «персоною нон грата» у відповідь на аналогічні дії російської федерації щодо консула Генерального консульства Японії у Владивостоці Мотокі Тацунорі.

Як повідомляв Укрінформ, 26 вересня російська влада затримала Тацунорі і кілька годин тримала його в ув’язненні з зав’язаними очима. росія звинуватила японського консула у шпигунстві та оголосила його «персоною нон-грата».

Міністр закордонних справ Японії Йосімаса Хаясі 27 вересня спростував ці звинувачення, заявивши, що немає «абсолютно жодних доказів того, що консул займався будь-якою незаконною діяльністю».

Читайте також: Японія заборонила експорт до росії товарів, пов’язаних із хімічною зброєю

Заступник міністра закордонних справ Японії Такео Морі викликав російського посла Михайла Галузіна в той же день, щоб висловити протест проти цього кроку.

«Уряду Японії доведеться вжити відповідних заходів», - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, японський уряд видворив вісім дипломатів і чиновників з російського посольства в Токіо у квітні через агресію російської федерації проти України. Того ж місяця росія оголосила про висилку з країни восьми японських дипломатів.

Фото: Yuichi Nobira

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-