Канада утилізувала майже дев'ять мільйонів протермінованих COVID-вакцин

Канада утилізувала майже дев'ять мільйонів протермінованих COVID-вакцин

Укрінформ
Канада була змушена позбутися майже 9 млн доз COVID-вакцини із запасів федерального уряду через закінчення їх терміну придатності.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це із посиланням на речницю Агентства громадського здоров’я Канади Наталі Мухамед пише CBC News.

Зазначається, що ці цифри не враховують вакцини, передані федеральним урядом провінційним, оскільки вони обліковуються окремо.

Читайте також: Канада скасовує усі пандемічні обмеження на перетин кордону

Канада також була змушена утилізувати 13,6 млн доз вакцини AstraZeneca, закуплені країною для механізму COVAX, адже термін їх придатності закінчився ще весною. Ці дози мали бути безкоштовно передані країнам, які їх потребували.

“Утім, з огляду на обмежений попит на ці вакцини й проблеми з розповсюдженням, з якими постали країни-реципієнти, їх не було прийнято”, - заявила Мухамед.

Читайте також: Столиця отримала близько 47 тисяч доз вакцини Comirnaty від COVID-19

За даними федерального уряду, станом на середину вересня, Канада пожертвувала через механізм COVAX понад 50 млн доз COVID-вакцин і зробила фінансові внески, які дозволять профінансувати ще близько 87 млн доз. Загалом же до кінця року Канада пообіцяла пожертвувати COVAX щонайменше 200 млн доз вакцин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-