Трюдо анонсував санкції проти рф за проведення псевдореферендумів

Трюдо анонсував санкції проти рф за проведення псевдореферендумів

Укрінформ
Уряд Канади має намір запровадити санкції проти людей та організацій, які причетні до проведення так званих «референдумів» на тимчасово захоплених росією українських територій.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо.

«Канада не визнає і ніколи не визнаватиме результати цих фіктивних референдумів або спробу росії незаконно анексувати українські території. Канада та її міжнародні партнери продовжуватимуть підтримувати Україну проти нападів путіна на її територіальну цілісність і заснований на правилах міжнародний порядок. У відповідь на цю подальшу ескалацію ми маємо намір запровадити нові санкції проти осіб та організацій, які причетні до цієї останньої спроби підірвати принципи державного суверенітету та поділяють відповідальність за безглузде кровопролиття, яке триває в Україні», - сказав він.

За словами Трюдо, Канада залишається непохитною у своїй відданості суверенітету, територіальній цілісності та незалежності України.

«Ми продовжуватимемо притягувати росію до відповідальності за її дії та підтримувати український народ і уряд, коли вони захищають свою свободи, свою демократію та свій спосіб життя. Територія України залишатиметься українською», - зазначив він.

Читайте також: Загарбники оголосили «результати» псевдореферендумів в Україні

Як повідомлялося, 20 вересня ватажки «л/днр» та колаборанти на тимчасово захоплених росією територіях Херсонської і Запорізької областей оголосили фейкові «референдуми про приєднання до росії» та призначили їх на 23-27 вересня. Лідери західних країн вже заявили, що будь-які російські фіктивні «референдуми» в Україні будуть нелегітимними. Водночас президент рф володимир путін 21 вересня сказав, що росія визнає результати «референдумів».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-