Туреччина заявила протест Греції через бронетехніку на демілітаризованих островах

Туреччина заявила протест Греції через бронетехніку на демілітаризованих островах

Фото
Укрінформ
Туреччина викликала до МЗС посла Греції та висловила протест у зв'язку з розміщенням бронетехніки на грецьких островах Лесбос і Самос, що було зафіксовано безпілотниками.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на CNN Türk.

“Туреччина висловила протест Греції та США проти розміщення бронетехніки на грецьких островах Лесбос і Самос. Посла Греції в Анкарі, якого викликали до МЗС, попросили припинити порушення на островах і відновити їхній невійськовий статус”, - інформує телеканал.

Раніше турецькі ЗМІ оприлюднили знімки, зроблені з безпілотників ЗС Туреччини, які здійснюють патрулювання в Егейському морі. Вони зафіксували, що Греція відправила броньовані військові машини, подаровані США, на острови Лесбос і Самос, які мають демілітаризований статус за Лозаннським мирним договором 1923 року.

Фото з сайту cnnturk.com
Фото з сайту cnnturk.com

Острів Лесбос лежить за 5,5 км від турецького берега, Самос - 1,5 км.

Як повідомляв Укрінформ, Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що Греція «заплатить високу ціну», якщо провокуватиме турецьких військових. 

Читайте також: Ердоган пригрозив Греції наслідками, якщо вона провокуватиме турецьких військових

Своєю чергою Греція надіслала листи до НАТО та ООН, в яких поскаржилася на «запальні» заяви Ердогана і просила ці організації засудити поведінку Анкари.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-