Греція через заяви Ердогана поскаржилася на Туреччину в ООН та НАТО

Греція через заяви Ердогана поскаржилася на Туреччину в ООН та НАТО

Укрінформ
Греція надіслала листи до НАТО та ООН, в яких вона поскаржилась на «запальні» заяви президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана і просила ці організації засудити поведінку Анкари. 

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Раніше цього тижня Європейський Союз висловив свою стурбованість заявами Ердогана, який звинуватив Грецію, члена ЄС, в окупації демілітаризованих островів в Егейському морі та сказав, що Туреччина готова «зробити все, що необхідно, коли настане час».

За даними турецького державного інформаційного агентства Anadolu, цього тижня Анкара надіслала листи до Європейського Союзу, НАТО та Організації Об’єднаних Націй, в яких пояснювала свою позицію та погляди на питання, включаючи часті претензії на повітряний простір, територіальні води та статус демілітаризації островів Егейського моря.

Грецькі дипломатичні джерела заявили в середу, що лист Туреччини спотворює реальність, а її аргументи необґрунтовані та порушують міжнародне право. За їх словами, Греція також надіслала листи до ООН і НАТО.

Читайте також: Ердоган заявив, що провокаційні дії Греції неприпустимі та кидають виклик НАТО

«Позиція Туреччини є дестабілізуючим фактором для єдності та згуртованості НАТО, послаблюючи південний фланг Альянсу в момент кризи», — заявив міністр закордонних справ Греції Нікос Дендіас у листі до генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга.

Як повідомляв Укрінформ, президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган пригрозив Греції наслідками, якщо вона «провокуватиме турецьких військових».

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-