Казахстан не надаватиме прихисток росіянам, що тікають від мобілізації

Казахстан не надаватиме прихисток росіянам, що тікають від мобілізації

Укрінформ
Влада Казахстану без дозволу москви не видаватиме дозволів на постійне проживання російським громадянам, які хочуть виїхати з рф після оголошення кремлем часткової мобілізації для поповнення військових втрат у війні з Україною.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на спікера парламенту Казахстану Маулена Ашимбаєва повідомляє RFE/RL.

22 вересня Ашимбаєв заявив журналістам в Астані, що правоохоронні та міграційні органи Казахстану працюють відповідно до закону, розглядаючи заявки іноземних громадян, у тому числі росіян, на отримання постійного місця проживання в країні.

Читайте також: МЗС Латвії не видаватиме візи росіянам, які тікають від мобілізації

«Наші офіційні установи не видаватимуть посвідки на проживання особам, які не нададуть документів, що підтверджують, що країна їхнього громадянства не заперечує проти їх переїзду до Казахстану», - сказав Ашимбаєв.

Він також додав, що державні органи країни знають про ситуацію щодо різкого збільшення кількості громадян росії, які хочуть виїхати до Казахстану.

Читайте також: Кулеба закликав главу МЗС Фінляндії приєднатися до закриття кордону з росією

Як повідомляв Укрінформ, 21 вересня президент рф володимир путін оголосив про проведення в росії часткової мобілізації. Це рішення кремля спонукало значну кількість російських чоловіків до виїзду за кордон – дуже швидко були розкуплені всі квитки на прямі рейси до Єревана та Стамбула, а на кордонах з багатьма сусідніми державами утворилися багатокілометрові черги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-