Байден в ООН назве російську агресію проти України порушенням статуту організації – АР

Байден в ООН назве російську агресію проти України порушенням статуту організації – АР

Укрінформ
Під час свого сьогоднішнього виступу на Генеральній Асамблеї ООН президент США Джо Байден назве російську агресію проти України «порушенням статуту ООН».

Про це повідомляє AP, передає Укрінформ.

Зазначається, що виступ Байдена буде спрямований на згуртування міжнародної спільноти у протистоянні російській агресії проти України.

Читайте також: Вето росії не дозволяє Радбезу ООН ухвалювати змістовні рішення щодо війни в Україні – Боррель

«Він рішуче засудить несправедливу війну росії в Україні та закликатиме світ продовжувати протистояти відкритій агресії, яку ми спостерігаємо останні кілька місяців», — сказав радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван.

Він також додав, що у своєму виступі Байден «підкреслить важливість зміцнення Організації Об’єднаних Націй і підтвердить основні принципи її статуту в той час, коли постійний член Ради Безпеки вдарив у саму суть статуту, кинувши виклик принципу територіальної цілісності та суверенітету».

Як повідомляв Укрінформ, Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш під час відкриття дебатів високого рівня 77-ї сесії Генеральної асамблеї ООН заявив що статут Організації Об’єднаних Націй та ідеали, які вона представляє, перебувають нині під загрозою.

Читайте також: Білий дім вважає «референдуми» рф посяганням на суверенітет і цілісність України

За словами міністра закордонних справ Німеччини Анналени Бербок, увага Генасамблеї ООН цього року буде зосереджена навколо злочинів росії в Україні та наслідків цієї агресії для всього світу.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-