Німеччина впорається без російських енергоносіїв – Шольц

Німеччина впорається без російських енергоносіїв – Шольц

Укрінформ
Німеччина добре підготувалася до припинення поставок російських нафти та газу й зможе обійтися без них. 

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц у суботньому подкасті Kanzler Kompakt, передає Укрінформ.

«російсько-загарбницька війна має наслідки – не лише для громадян України. Ми відчуваємо це і в Німеччині, наприклад, раптово припинилися поставки газу з росії. Але ми довго до цього готувалися і тепер можемо з цим впоратися», - заявив глава уряду.

Читайте також: Німеччина неправильно відреагувала на російську анексію Криму - Шольц

Він зазначив, що саме зараз Німеччина опікується трубопровідними поставками нафти з рф, з урахуванням ситуації. Це важливо для нафтопереробних заводів у Лойні та Шведті, куди потрібно багато інвестувати. Зокрема, модернізується трубопровід з Ростока і розширюються спроможності порту там.

Уряд, за словами його очільника, дбає про те, щоб робочі місця були забезпечені, щоб заробітна плата була гарантованою, навіть у складних умовах.

Але головне - існування надійного постачання нафти з Ростока, а також із Польщі. Для того, щоб це вдалося, було запроваджено довірче управління «роснефтью» в Німеччині. Тепер майбутні інвестиції можуть здійснюватися не лише на місці, а й у трубопровід та постачання нафти.

Читайте також: Шольц: путінським амбіціям треба протиставити сильні армії

«Ми інвестуємо в майбутнє та гарантовані робочі місця», - підсумував канцлер.

Напередодні було вирішено передати російські «дочки» російського монополіста - Rosneft Deutschland GmbH і RN Refining & Marketing GmbH - під опіку Федерального мережевого агентства. Шольц назвав це «далекосяжним енергетичним рішенням для захисту країни».

«росія - ми знаємо давно - більше не є надійним постачальником енергоносіїв; останні кілька тижнів показали нам це», - заявив канцлер. Він нагадав, що постачання газу по газопроводу «Північний потік-1» було припинено з надуманих причин, і тому важливо зробити все можливе, щоб енергопостачання Німеччини запрацювало. Це також стосується переробки сирої нафти. Рішення передати під опіку регулятора російські компанії гарантує, що Німеччина отримуватиме нафту в середньо- та довгостроковій перспективі.

Читайте також: Шольц: путінським амбіціям треба протиставити сильні армії

Як повідомлялося, нещодавно росія повністю зупинила постачання газу до Європи через "Північний потік", що викликало черговий сплеск цін на енергетичному ринку ЄС.

Фото: rnd.de

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-