Шольц: путінським амбіціям треба протиставити сильні армії

Шольц: путінським амбіціям треба протиставити сильні армії

Укрінформ
Німеччина має протистояти імперським амбіціям президента рф володимира путіна посиленням Бундесверу.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц у п‘ятницю на конференції Бундесверу, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ядерна, сильно озброєна держава намагається змінити кордони у Європі за допомогою сили», - заявив Шольц.

За його словами, якби росії це вдалося, Європу було б відкинуто на багато років назад. «У цьому можуть сумніватися лише ті, хто не чув і не читав того, що говорить і пише президент путін, який хоче встановити росію як імперську силу, до того ж маючи в голові мапи часів царської росії та СРСР», - додав канцлер.

Для Європи, для Німеччини, це, за словами Шольца, означає необхідність протистояти цьому, створюючи сильні армії.

«путінська росія в осяжному майбутньому буде протистояти нам, НАТО та ЄС, який путін, між іншим, ніколи не сприймав як серйозного політичного гравця на міжнародній арені та з яким боровся, - сказав глава уряду ФРН.

Шольц зазначив, що в роки після холодної війни багато політиків, бізнесменів і громадян охоче вірили в дружбу з рф і винесли з цього уроки. Особливо це видно по стану Бундесверу, констатував він.

«Ясність щодо російських мотивів, принаймні доки путін є президентом, має інший наслідок: більше немає сумнівів, як ми маємо діяти. І путінська росія становить одну з найбільших загроз для НАТО», - заявив Шольц, зауваживши, що треба уважно дивитися на те, яким потенціалом і можливостями володіє росія.

Канцлер також закликав зробити аналіз стану збройних сил без прикрас і посилити обороноздатність Бундесверу. Він подякував армії за те, що вона надає допомогу ЗСУ, і згадав свій нещодавній візит до українських військових, які проходять навчання в ФРН. Шольц дав високу оцінку тому, як українці мужньо захищають свою Батьківщину та мир у Європі.

Читайте також: У Берліні розпочалася конференція парламентів G7

Як повідомлялося, напередодні міністр оборони ФРН Крістін Ламбрех оголосила про поставки нової зброї для України.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-