Пелосі зібралася до Вірменії, щоб підтримати її через зіткнення з Азербайджаном

Пелосі зібралася до Вірменії, щоб підтримати її через зіткнення з Азербайджаном

Укрінформ
Спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі в наступні вихідні відвідає Вірменію, аби продемонструвати підтримку країні під час загострення конфлікту з Азербайджаном.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico з посиланням на власні джерела.

Пелосі здійснить поїздку в супроводі конгресвумен Джекі Спаєр після їхнього відвідання саміту спікерів країн Групи семи у Берліні. Очікується, що вона зустрінеться в Єревані з прем'єр-міністром Ніколом Пашиняном та іншими урядовцями.

Зазначається, що це буде чергова резонансна поїздка спікерки після її суперечливого відвідання Тайваню минулого місяця. Експерти вважають, що з наближенням проміжних виборів у листопаді й ризиком втратити посаду Пелосі прагне закріпити за собою роль захисника прав людини не тільки в Сполучених Штатах, а й в усьому світі.

Читайте також: В Радбезі ООН закликають тиснути на Вірменію та Азербайджан щодо мирного врегулювання

Вірменія і Азербайджан перебувають у багаторічному конфлікту через територію Нагірного Карабаху, яка є міжнародно визнаною частиною Азербайджану, але населена етнічними вірменами. Два роки тому обидві країни розпочали другу велику війну, що призвела до загибелі тисяч людей і посилення позицій Баку.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 13 вересня на кордоні між Вірменією та Азербайджаном розпочалася інтенсивна перестрілка. За останні кілька днів у сутичках загинуло понад 170 військових з обох сторін.

Читайте також: Вірменія звернулася по військову допомогу до ОДКБ у конфлікті з Азербайджаном

Єреван заявив про «широкомасштабні провокації азербайджанської сторони». Своєю чергою, влада Азербайджану наголосила, що обстріл - це «відповідь на провокацію та диверсію з боку Вірменії».

Міністерство закордонних справ України закликало Азербайджан та Вірменію до політико-дипломатичного врегулювання конфлікту.

Фото: ZACH GIBSON / MCT

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-