Війська тероборони Польщі проведуть протидиверсійні навчання на кордоні з білоруссю

Війська тероборони Польщі проведуть протидиверсійні навчання на кордоні з білоруссю

Укрінформ
Війська територіальної оборони (WOT) Польщі проведуть з 16 по 18 вересня поблизу кордону з білоруссю навчання щодо протидії диверсіям і підтримки Прикордонної служби Польщі.

До тактичних навчань KOP-22 буде залучено 800 військовослужбовців тероборони Польщі та оперативних сил, передає Укрінформ з посиланням на PAP.

“Військовослужбовці, яких додатково буде направлено на кордон, в межах триденних навчань проведуть моделювання подій, що мають на меті підготовку захисту кордону й охорони прикордонної території”, - йдеться в повідомленні.

До навчань залучатимуться 1-ша Підляська і 2-га Люблінська бригади військ тероборони, а також військовослужбовці 2-го і 18-го розвідувальних полків і польські прикордонники.

Читайте також: Україна проводить біля кордону з білоруссю навчання «Північний Буревій 2022»

У межах навчання організовуватимуться пункти спостереження, застосовуватимуться дрони. Відбуватимуться також пошук осіб в рамках антидиверсійних дій, захист критичної інфраструктури і спостереження за територією.

Як відомо, торік у серпні білорусь та росія розпочали проти Польщі та країн Балтії спецоперацію зі створення міграційного тиску на кордоні. Польща в цьому році до серпня побудувала на кордоні з РБ стіну висотою 5,5 метра і довжиною понад 180 км. Попри це, щодня через польсько-білоруський кордон до Польщі з території білорусі намагається проникнути від кількох до кількадесяти мігрантів з країн Азії та Африки.

За даними Прикордонної служби Польщі, в серпні через польсько-білоруський кордон до Польщі намагалися потрапити 900 нелегальних мігрантів з 38-ми країн, в основному Іраку та Ємену. Загалом, це чоловіки віком від 20 до 40 років, які прибувають до білорусі з росії. Після цього під наглядом білоруських служб вони направляються на кордон, де різним способом намагаються його нелегально перетнути.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-