Фінляндія хоче посилити візовий режим для росіян, які купують нерухомість

Фінляндія хоче посилити візовий режим для росіян, які купують нерухомість

Укрінформ
Президент Фінляндії Саулі Нііністьо заявив про можливість подальшого посилення умов отримання віз для громадян російської федерації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yle.

Фінський президент, зокрема, зазначив, що практика щодо туристичних віз для громадян рф уже була посилена, однак він припускає, що отримання візи більше не має бути спрощеним для тих росіян, які мають нерухомість у Фінляндії.

«Ми, здається, розглядали наявність у людини дачі, квартири чи іншої нерухомості як фактор, що сприяє видачі візи. Можна було б оголосити, що це не вважатиметься сприятливим фактором для власників нерухомості, яка була придбана з дати цього оголошення», - сказав Нііністьо.

На запитання журналістів про те, чи не слід Фінляндії слідом за Польщею та країнами Балтії повністю закрити кордон для російських туристів, Нііністьо відповів, що отримання візи «не є суб’єктивним правом, отже, є місце для розсудливості, і особливо щодо туристичних віз це може бути цілком виправдано».

Водночас він зауважив, що росіяни досі одержують візи для відвідування інших країн ЄС, тому це є «комплексним питанням».

Президент Фінляндії зазначив, що було б «було б дуже важливо, щоб в Європі було створено спільне рішення щодо візових інструкцій».

Читайте також: Шенгенські візи: через тиждень – частково недійсні для більшості «рускіх»

Як повідомляв Укрінформ, Фінляндія конфіскувала активи росіян, які потрапили під санкції Євросоюзу, на суму майже 189 мільйонів євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-