У росії помер головред «улюбленої газети путіна»

У росії помер головред «улюбленої газети путіна»

Укрінформ
На 69-му році життя помер від інсульту головний редактор найпопулярнішої російської газети "Комсомольская правда", яка позиціонувала себе як улюблену газету президента росії володимира путіна.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

Сунгоркін народився в Хабаровську, здобув журналістську освіту, кар'єру розпочав у 1970-х роках, з висвітлення будівництва Байкало-Амурської магістралі для "Комсомольской правды". Працював у газеті "Советская россия". У 1985 році перейшов у "Комсомолку" як співробітник московської редакції.

Після розпаду СРСР став власником видання і перетворив його на один із перших у росії таблоїдів. Сунгоркін створив радіостанцію "Комсомольская правда", яка особливо активно працювала при розпалюванні війни на Донбасі у 2014 році, намагався запустити телеканал. Витрати на останній виявилися невдалими, і у 2017 році він продав свій холдинг наближеному до кремля мільярдеру Григорію Берьозкіну.

За президентства путіна "Комсомольская правда" підтримувала курс кремля, дозволяючи собі критикувати лише окремих чиновників. Сайт газети - найбільш відвідуваний із приватних ЗМІ в росії, його, за даними Liveinternet, відвідують на місяць 65 мільйонів користувачів.

Читайте також: Про те, що буде далі в росії

У квітні 2022 року Євросоюз включив Сунгоркіна до санкційних списків, назвавши однією з головних дійових осіб у російській пропаганді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-