Макрон закликав Алієва повернутися до режиму припинення вогню

Макрон закликав Алієва повернутися до режиму припинення вогню

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон закликав свого азербайджанського колегу Ільхама Алієва терміново зупинити бойові дії на кордоні з Вірменією та повернутися до режиму припинення вогню.

Як повідомляє Єлисейський палац, на цьому Макрон наголосив під час телефонної розмови з Алієвим, передає Укрінформ. 

Макрон висловив велику стурбованість воєнними діями на кордоні між Вірменією та Азербайджаном, "унаслідок чого були обстріляні вірменські населені пункти".

“Він сказав президенту Алієву про необхідність термінового припинення бойових дій і повернення до дотримання режиму припинення вогню”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Блінкен поговорив з президентом Азербайджану про конфлікт з Вірменією

Також Макрон наголосив на необхідності активізації переговорних зусиль між Вірменією й Азербайджаном та підтвердив готовність сприяти їм спільно з усіма партнерами, зокрема з Європейським Союзом.

Нагадаємо, у ніч проти вівторка Еммануель Макрон провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Вірменії Ніколом Пашиняном.

Читайте також: Вірменія та Азербайджан мають вирішити конфлікт шляхом переговорів – генсек Ради Європи

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок офіс Макрона заявив, що на засіданні Ради Безпеки ООН Франція порушить тему збройних сутичок між Вірменією та Азербайджаном, які спалахнули після тривалого затишшя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-