У Гданську наприкінці вересня відбудеться III Форум народів вільної постросії

У Гданську наприкінці вересня відбудеться III Форум народів вільної постросії

Укрінформ
У польському Гданську 23-25 ​​вересня відбудеться III Форум народів вільної постросії. У фокусі його уваги буде «звільнення від кремлівської імперії та повернення в рідні європейські пенати» «старих-нових» держав західного регіону нинішньої рф.

Про це розповіли кореспондентові Укрінформу організатори заходу.

За їхніми словами, Перший (Варшава, 8 травня) і Другий (Прага, 22-24 липня) Форуми, а також ухвалення Декларації про деколонізацію рф у рамках II Форуму не тільки привернули увагу до цієї ідеї, але й істотно активізували процес деімперіалізації росії.

У роботі III Форуму в Гданську братимуть участь представники регіонів існуючої зараз рф: Михайло Войтенков, Павло Мезерін (Інгрія); Андрій Тріллер (Калінінград-Кенігсберг), Дмитро Кузнєцов (Карелія); Вадим Петров (Балтійська Республіка); Ахмед Закаєв, Інна та Андрій Курочкіни (Ічкерія); Рафіс Кашапов (Татарстан); Ілля Пономарьов («Ранок Лютого»/«Національна республіканська армія»).

Серед спікерів-експертів також очікуються представники демократичних країн: Ганна Фотига, Косма Злотовський, Маріуш Піліс (Польща); Андріус Алманіс (Литва); Лінус Лінсен (Фінляндія); Олег Дунда, Павло Клімкін (Україна); Ніно Накашидзе (Грузія); Януш Бугайськи, Тревіс Герні (США).

Під час форуму, зустрічей планується обговорити актуальні питання деколонізації рф, щоб були реалізовані сценарії мирної, ненасильницької та контрольованої сецесії.

Онлайн пресконференція і презентація Координаційної ради Форуму розпочнеться 16 вересня о 16:00 (центральноєвропейський час, на дві години менше київського часу). Трансляція презентації, а також засідань Форуму відбуватиметься в Ютубі.

Організатори анонсували ще два Форуми, IV та V, народів вільної постросії, які відбудуться до кінця 2022 року.

Читайте також: Другий Форум вільних народів росії закликав до деколонізації рф

24 лютого росія почала новий етап війни проти України - повномасштабного вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста та села України, катують і вбивають мирне населення. Демократичні країни запровадили ряд санкцій проти країни-агресора і водночас допомагають Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-