Північна Корея ухвалила закон, який дозволяє завдавати превентивні ядерні удари

Північна Корея ухвалила закон, який дозволяє завдавати превентивні ядерні удари

Укрінформ
Північна Корея ухвалила закон, в якому закріпила за собою право здійснювати превентивні ядерні удари. За словами лідера КНДР Кім Чен Ина, це робить її ядерний статус «незворотним» і забороняє переговори про денуклеаризацію.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Як зазначається, парламент КНДР ухвалив закон, що замінить законодавчий акт 2013 року, в якому вперше було окреслено ядерний статус країни.

«Найважливіше значення законодавчої політики щодо ядерної зброї полягає в тому, щоб провести незворотну межу, щоб не було жодних угод щодо нашої ядерної зброї», — сказав Кім у промові перед парламентом.

Він також заявив, що Північна Корея ніколи не відмовиться від ядерної заброї.

У той час як закон 2013 року передбачав, що Північна Корея може використовувати ядерну зброю для відбиття вторгнення або нападу ворожої ядерної держави, новий закон дозволяє завдавати превентивних ядерних ударів у разі загрози неминучого нападу із застосуванням зброї масового знищення або ж конвенційної зброї проти «стратегічних цілей» у країні, включаючи її керівництво.

Читайте також: Штати знають про намір росії придбати у КНДР боєприпаси і стежать за цим - Кірбі

Відповідно до нового закону, Кім Чен Ин має «всі вирішальні повноваження» щодо ядерної зброї, але якщо система командування та управління перебуватиме під загрозою, ядерну зброю можна буде запустити «автоматично». Водночас закон забороняє будь-який обмін ядерною зброєю або технологіями з іншими країнами.

Як повідомляв Укрінформ, в серпні президент рф володимир путін заявив, що росія хоче розширити відносини з Північною Кореєю.

Після цього з’явилася інформація про те, що російська федерація збирається купити у КНДР мільйони одиниць боєприпасів та ракет для війни в Україні. Однак експерти вважають, що північнокорейська зброя навряд чи істотно допоможе росії у війні з Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-