Новим генсеком НАТО може стати Христя Фріланд - ЗМІ

Новим генсеком НАТО може стати Христя Фріланд - ЗМІ

Укрінформ
Чинна віцепрем’єр-міністер Канади Христя Фріланд розглядається серед кандидатів на посаду генерального секретаря НАТО.

Про це із посиланням на власні джерела пише CBC News, передає Укрінформ.

“Щонайменше чотири різні джерела - в Оттаві, Вашингтоні та Брюсселі, де знаходиться штаб-квартира НАТО, - сказали, що Фріланд вже кілька місяців обговорюють у міжнародних оборонних та безпекових колах як можливу наступницю чинного генсека НАТО Єнса Столтенберга”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що сама Фріланд ухилилася від прямого запитання про свою кандидатуру, згадавши, що вона “вже має дві роботи”. Малося на увазі сумісництво нею посади віцепрем’єр-міністер Канади та міністерки фінансів країни.

Читайте також: Столтенберг прогнозує важку зиму: іде війна на виснаження

За словами високопоставленого чиновника НАТО, існує значна вірогідність того, що наступним генсеком НАТО стане жінка. “Є кілька дуже кваліфікованих жінок, які б стали чудовими кандидатками. Видається, що прийшов час жінці стати наступним генеральним секретарем”, - розповіло високопоставлене джерело СВС.

Серед інших можливих кандидаток згадуються колишня президентка Хорватії Колінда Грабар-Китарович, експрезидентка Литви Даля Грибаускайте і колишня президентка Естонії Керсті Кальюлайд.

Читайте також: Посилення росії в Арктиці є стратегічним викликом для НАТО — Столтенберг

Як відомо, термін повноважень Єнса Столтенберга, який очолює НАТО з 2014 року, мав завершуватися цього місяця, але на тлі російської агресії проти України, його було продовжено ще на рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-