Посилення росії в Арктиці є стратегічним викликом для НАТО — Столтенберг

Посилення росії в Арктиці є стратегічним викликом для НАТО — Столтенберг

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає нарощування росією військового потенціалу в Арктиці стратегічним викликом для Альянсу.

Як повідомляє Reuters, про це він заявив під час зустрічі з Прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, передає Укрінформ.

«Важливість Крайньої Півночі зростає для НАТО і для Канади, тому що ми бачимо значне нарощування там можливостей російської армії», – сказав Столтенберг.

За його словами, останніми роками росія поновила функціонування сотень військових об’єктів радянської доби в Арктиці, використовуючи регіон для випробувань нових систем озброєння. Він також зауважив, що росія і Китай намагаються сформувати стратегічне арктичне партнерство, яке кидає виклик цінностям та інтересам НАТО.

Після вторгнення росії в Україну Канада заявила про готовність інвестувати близько $3,8 млрд протягом наступних шести років у модернізацію NORAD – спільної Американо-Канадської північноамериканської оборонної організації.

«Геополітична ситуація змінилася за останні місяці, і розуміння того, що росія викликає дедалі більше занепокоєння для всіх нас вимагає від Канади поділитися з НАТО всім тим, що ми робимо через NORAD», – сказав Трюдо.

Читайте також: НАТО співпрацює з виробниками зброї для більших поставок в Україну - Столтенберг

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг взяв участь у саміті Кримської платформи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-