Авіапатруль НАТО в Балтії за тиждень здійснив супровід 22 військових літаків рф

Авіапатруль НАТО в Балтії за тиждень здійснив супровід 22 військових літаків рф

Укрінформ
Винищувачі місії Балтійського повітряного патрулювання НАТО минулого тижня сім разів піднімалися в повітря, здійснивши супровід 22 військових літаків рф.

Як передає Укрінформ, про це повідомило міноборони Литви.

«29 серпня – 4 вересня винищувачі, які виконують функції повітряної поліції НАТО в країнах Балтії, сім разів підіймалися в повітря для ідентифікації та супроводу літаків, які порушили правила польотів у міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем», - ідеться у повідомленні.

Один інцидент стався 30 серпня, три - 31 серпня, два – 1 вересня, ще один – 4 вересня. У шести випадках російські військові літаки летіли з Калінінградської області на «материкову частину рф» або у зворотному напрямку.

Читайте також: Угорські винищувачі перехопили російський Іл-76 над Балтійським морем

Як уточнюється, було ідентифіковано та здійснено супровід Су-35 (шість випадків), Су-27 (десять), Ан-72 (тричі), Іл-96 (тричі). При цьому в 14 випадках російські літаки летіли з вимкненим транспондером, без планів польоту і не підтримуючи зв'язок з Регіональним центром управління польотами.

Окрім того, 4 вересня було ідентифіковано приватний літак С-551, який летів за маршрутом з Іспанії до Німеччини. Він розбився неподалік узбережжя Латвії. На місце пригоди виїхав пошуково-рятувальний загін.

Читайте також: Польські F-16 розпочинають патрулювання повітряного простору Словаччини

Згодом латвійські ЗМІ поінформували, що зв'язок з літаком австрійської реєстрації, який мав на борту пілота та сім'ю з трьох осіб, був втрачений невдовзі після зльоту. Імовірно, сталася розгерметизація салону, і пілот знепритомнів. У понеділок у морі було знайдено фрагменти літака Cessna-55.

Нагадаємо, місія Балтійського повітряного патрулювання НАТО здійснюється з баз у Литві та Естонії.

Фото: kam.lt

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-