Різанина у Саскачевані: поліція розшукує підозрюваних, які вбили 10 і поранили 15 осіб

Різанина у Саскачевані: поліція розшукує підозрюваних, які вбили 10 і поранили 15 осіб

Укрінформ
Канадська поліція розшукує двох озброєних і небезпечних підозрюваних після різанини, що сталася в неділю в громаді корінного населення та в сусідньому селі в провінції Саскачеван, внаслідок якої загинули щонайменше 10 осіб і ще 15 отримали поранення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The New York Times.

За даними поліції, численні жертви зазнали випадкових нападів у принаймні 13 місцях на території громади Джеймс Сміт Крі та в селі Велдон.

Повідомлення про ножові поранення надійшло рано вранці, а о 8:20 ранку за місцевим часом поліція повідомила про небезпечних людей по ​​всій провінції. У другій половині дня подібні тривоги також були видані в сусідніх із Саскачеваном провінціях Альберта та Манітоба.

«Схоже, що деякі жертви могли стати мішенню, а деякі можуть бути випадковими. Тож зараз говорити про мотиви було б надзвичайно важко», — сказала Ронда Блекмор, командир Королівської канадської кінної поліції Саскачевану під час пресконференції.

Читайте також: Канада заборонила імпорт короткоствольної зброї

У поліцейському сповіщенні, опублікованому незабаром після полудня, сказано, що вони можуть перебувати в Реджайні, одному з найбільших міст провінції, де вже була мобілізована велика кількість поліції через матч канадського футболу на стадіоні Mosaic неподалік від центру міста.

При цьому, за словами Блекмор, наразі невідомо, куди могли прямувати підозрювані та чи змінили вони транспортні засоби.

"Жахливо те, що сталося в нашій провінції", - додала Блекмор, назвавши напади одними з найбільших, якщо не найбільшими в новітній історії провінції.

Читайте також: Уряд Канади оголосив про викуп у населення забороненої вогнепальної зброї

Поліція рекомендувала жителям околиць міста Реджайни не виходити на вулицю й розшукує підозрюваних – Деміена та Майлза Сандерсонів.

Як повідомлялося, кілька місяців тому уряд Канади пішов на суттєве посилення контролю за обігом зброї та вилучив з продажу так звану “наступальну зброю”, в тому числі дуже популярну напівавтоматичну гвинтівку AR-15. Також під заборону потрапила і будь-яка короткоствольна зброя, на яку тепер неможливо оформити дозвіл на купівлю та зберігання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-