У Канаді дозволили COVID-щеплення оновленими вакцинами

У Канаді дозволили COVID-щеплення оновленими вакцинами

Укрінформ
Канада схвалила застосування оновленої COVID-вакцини Moderna, розробленої для боротьби з новітніми субштамами коронавірусу Омікрон. 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявили у Департаменті охорони здоров’я Канади.

“Департамент охорони здоров’я сьогодні схвалив адаптовану версію COVID-вакцини Moderna Spikevax. Ця вакцина (відома під назвою “бівалентна”) діє проти оригінального вірусу SARS-CoV-2 з 2019-го та штаму Omicron (BA.1). Її дозволено використовувати як бустерну дозу для осіб, віком 18 років і старше”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Україна отримає сучасне холодове обладнання для зберігання вакцини

Зазначається, що це - перша бівалентна вакцина від COVID-19, схвалена для використання у Канаді. “Після детального та незалежного наукового аналізу Департамент охорони здоров’я Канади дійшов висновку, що бівалентний бустер Moderna Spikevax - безпечний та ефективний”, - наголосили у відомстві.

У Департаменті охорони здоров’я звернули увагу, що “вакцинація залишається одним із найдієвіших способів захисту від COVID-19”. “Вчасна вакцинація від COVID-19, в тому числі отримання відповідно до рекомендацій бустерних доз, допомагає захистити від важкої хвороби та інших ускладнень інфікування COVID-19”, - зауважили у Департаменті.

Читайте також: Moderna позивається до Pfizer та BioNTech щодо порушення патентних прав на COVID-вакцину

Раніше цю вакцину схвалили до використання у США.

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на департамент охорони здоров'я та реабілітації Вінницької ОВА, на Вінниччині через зростання захворюваності на COVID-19 із 1 вересня в медзакладах запровадили масковий режим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-