У китайському місті-мільйоннику запровадили локдаун через спалах COVID-19

У китайському місті-мільйоннику запровадили локдаун через спалах COVID-19

Укрінформ
У китайському місті Ченду понад 21 мільйон людей опинилися в умовах суворого карантину через спалах COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

Рішення про запровадження локдауну було ухвалене після того, як упродовж середи зареєстрували 157 випадків захворювання на COVID-19.

Читайте також: У США дозволили щеплення оновленими вакцинами проти коронавірусу

Місто, на частку якого припадає близько 1,7% валового внутрішнього продукту Китаю, відоме своїми виробниками електроніки та автомобілів, зокрема Toyota Motor Corp. і Volkswagen China.

Також Foxconn Technology Group, найбільший у світі виробник iPhone та інших пристроїв Apple Inc., виготовляє iPad у цьому регіоні. Компанія Intel Corp. та інші іноземні фірми також мають підприємства в місті.

Зазначається, що масове тестування розпочнеться у четвер увечері. Мешканці повинні залишатися вдома, крім виняткових ситуацій, таких як невідкладна медична допомога. Сім’ї можуть відправляти одну людину один раз на день за продуктами. Виїхати з міста вони можуть лише після отримання негативного результату тесту протягом останніх 24 годин.

Читайте також: Українців закликають зробити COVID-щеплення перед початком епідсезону

Як повідомляв Укрінформ, у грудні минулого року у китайському місті Сіань понад 13 мільйонів людей опинилися в умовах суворого карантину через спалах COVID-19.

Фото: Xinhua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-