У США дозволили щеплення оновленими вакцинами проти коронавірусу

У США дозволили щеплення оновленими вакцинами проти коронавірусу

Укрінформ
Управління з контролю якості харчових продуктів і лікарських засобів США (FDA) дозволило в середу бустерні щеплення оновленими вакцинами, що розроблені для боротьби з новітніми субштамами коронавірусу Омікрон.

Як передає Укрінформ із посиланням на New York Times, це перша дозволена зміна у вакцинації з моменту її запровадження наприкінці 2020 року.

Агентство схвалило два варіанти, спрямовані проти домінуючого нині штаму Омікрон BA.5. Це - biontech, вироблений компанією Pfizer та її німецьким партнером BioNTech для осіб віком до 12 років, та Moderna - для людей старших від 18 років.

«Ідея полягає не тільки в тому, щоб підвищити рівень антитіл просто зараз, а щоб забезпечити більш тривалий захист» узимку, сказав на брифінгу головний регулятор вакцин із FDA Пітер Маркс.

Право на оновлене щеплення матимуть лише особи, котрі отримали не менше двох щеплень і якщо минуло більш як два місяці після останнього щеплення. Оновлені вакцини замінять нинішні й будуть доступні вже за кілька днів.

Читайте також: Moderna позивається до Pfizer та BioNTech щодо порушення патентних прав на COVID-вакцину

Як повідомлялось, майже за три роки пандемія забрала життя більш як мільйона американців і призвела до історичного зниження тривалості життя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-