Канада перекидає два літаки в Європу для доставки військової допомоги Україні

Канада перекидає два літаки в Європу для доставки військової допомоги Україні

Укрінформ
Канада перекидає з Близького Сходу до Європи два вантажних літаки С-130J для пришвидшення доставки військової допомоги Україні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише CBC News.

“Авіаційний підрозділ збройних сил Канади на Близькому Сході, який підтримував антитерористичні операції та миротворчі місії ООН в Африці, переводиться до Сполученого Королівства. Відповідаючи на запитання CBC News, міністерство оборони описало розгортання двох вантажних літаків С-130J та відповідного обслуговуючого персоналу як необхідний крок на тлі зусиль із постачання до України зброї та боєприпасів”, - ідеться у публікації.

Зазначається, що останні кілька років цей авіаційний транспортний підрозділ базувався у Кувейті, звідки здійснював регулярні вильоту у рамках місій НАТО та ООН.

За словами начальника Штабу оборони Канади Вейна Ейрі, це рішення було викликане значними вимогами місії з підтримки України, але обидва літаки все ж іноді виконуватимуть місії в Іраку та допомагатимуть миротворцям в Африці.

Читайте також: Нова зброя для України буде надходити від виробників, а не з запасів США – Білий дім

“Ми об’єднали у Шотландії наш тактичний підрозділ С-130, аби мати змогу надавати підтримку в Європі Україні та епізодично допомагати на Близькому Сході та в Африці”, - сказав Ейрі.

Хоча Збройні сили Канади братимуть участь у масштабному навчанні українських захисників на території Великої Британії, два переміщені з Близького Сходу транспортні літаки не будуть залучені до перевезення українців, адже цю роботу повністю візьмуть на себе британські ВПС.

Як повідомлялось, Сполучене Королівство запропонувало навчити десятки тисяч українських військовослужбовців бойових навичок, щоб допомогти їм протистояти рф на полі бою.

Читайте також: Канада продовжить військову підтримку України - глава Міноборони Ананд

Близько 1050 британських військовослужбовців будуть задіяні під час виконання програми, яка проходитиме на об’єктах міністерства оборони на північному заході, південному заході та південному сході Сполученого Королівства. Кожен курс триватиме кілька тижнів і проводитиметься підрозділами 11-ої бригади сприяння силам безпеки.

Уряд Сполученого Королівства оперативно закупив автомати АК для програми навчання, тобто українські солдати зможуть тренуватися зі зброєю, яку вони використовуватимуть на передовій.

Фото: Nathan Denette/The Canadian Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-