Штати відстежують тих, хто допомагає росії обходити санкції - WSJ

Штати відстежують тих, хто допомагає росії обходити санкції - WSJ

Укрінформ
США вживають заходів забезпечення ефективності обмежень, запроваджених проти росії, закриваючи лазівки та переслідуючи тих, хто допомагає москві обходити санкції.

Як передає Укрінформ, про таке йдеться в публікації The Wall Street Journal.

Штати мають на меті перекрити всі канали, що досі забезпечують доходи та імпорт, які президент володимир путін використовує для ведення війни.

Ідеься, зокрема, про покарання іноземних банків та криптовалютних платформ, які допомагають росії зберегти доступ до міжнародних валют, блокування банківських рахунків та активів олігархів, включених до «чорного» списку, санкції проти іноземних компаній, які займаються експортом контрольованих товарів у рф.

Читайте також: Уряд Австрії вважає санкції проти росії дієвими та необхідними

Також США намагаються вплинути на такі країни, як Китай та Індія, котрі не приєдналися до західної кампанії стримування грошових потоків та експорту в росію.

Зазначається, що москва продовжує продавати великі обсяги нафти та бензину, які не підпадають під санкції. Попри те, що багато країн світу дотримуються обмежень, росія й далі веде торгівлю з іншими державами.

США відстежують мережі осіб і компаній, які допомагають обходити санкції.

Читайте також: росія намагається обійти західні санкції, використовуючи Туреччину - Мінфін США

Співробітники розвідки Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів і Бюро промисловості та безпеки Міністерства торгівлі переслідують фірми, які продовжують поставляти росії кошти й товари, зокрема напівпровідники та зброю.

Як приклад видання вказує, що в серпні Міністерство торгівлі заборонило американським фірмам здійснювати підприємницьку діяльність, пов'язану з 25 літаками, що належать російській компанії «Аерофлот» та олігарху Роману Абрамовичу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-