Шольц зателефонував Байдену, Макрону і Джонсону - говорили й про Україну

Шольц зателефонував Байдену, Макрону і Джонсону - говорили й про Україну

Укрінформ
Канцлер ФРН Олаф Шольц обговорив міжнародну ситуацію, зокрема, події в Україні, з лідерами США, Франції та Великої Британії. 

Про це повідомляє речник федерального уряду Штеффен Гебештрайт, передає Укрінформ.

За його словами, 21 серпня канцлер Олаф Шольц обговорив міжнародну ситуацію з президентом США Джо Байденом, президентом Франції Еммануелем Макроном і прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном.

«Чотири глави держав і урядів погодилися, що підтримка України у захисті від російської агресії триватиме у довгостроковій перспективі. Вони також обговорили ситуацію на Запорізькій АЕС і закликали до військової стриманості в цьому районі та до якнайшвидшого візиту на місце представників МАГАТЕ», - зазначив Гебештрайт.

Читайте також: Німеччина й Норвегія продовжать підтримувати Україну зброєю - Шольц

Також обговорювалася ситуація на Близькому Сході, зокрема переговори щодо ядерної угоди з Іраном та його поведінка в регіоні.

Як повідомляв Укрінформ, ЄС та 42 країни закликали росію негайно вивести свої війська із Запорізької АЕС і всієї території України. Зі свого боку, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав вивести російські війська із Запорізької АЕС та направити туди місію МАГАТЕ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-