США хочуть поглибити зв’язки з Індією на тлі нейтралітету Делі щодо війни в Україні

США хочуть поглибити зв’язки з Індією на тлі нейтралітету Делі щодо війни в Україні

Укрінформ
Наступного тижня заступник міністра фінансів США Воллі Адеємо планує здійснити свою першу офіційну поїздку до Індії від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну та обговорити шляхи поглиблення зв’язків з цією південноазіатською державою.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на заяву Міністерства фінансів США повідомляє AP.

На тлі напруженості через нейтральну позицію Індії щодо російсько-української війни, заступник глави Мінфіну США має намір відвідати Мумбаї та Нью-Делі для зустрічей із представниками офісу прем’єр-міністра Нарендри Моді, Міністерства фінансів, Резервного банку та Міністерства нафти і природного газу Індії. Зокрема, він підійме питання зміцнення економічних зв’язків між США та Індією.

Як зазначається, Адеємо також обговорить шляхи побудови «більш стійких ланцюгів поставок» через нещодавно створену Індійсько-Тихоокеанську економічну структуру, серед країн-засновників якої є й Індія.

Крім того, оскільки у 2023 році Індія головуватиме в G20, Адеємо планує обговорити ключові спільні пріоритети, такі як зміцнення енергетичної безпеки, вирішення проблеми продовольчої безпеки в усьому світі та боротьба з незаконними фінансовими потоками.

Читайте також: Франція та Індія працюватимуть разом, щоб покласти край війні рф проти України

Як повідомлялося, попри членство в регіональному альянсі Quad зі США, Австралією та Японією і запроваджені західними державами санкції проти енергетичного сектору рф, від початку широкомасштабної війни росії проти України Індія збільшила закупівлю російської нафти, придбавши приблизно 60 мільйонів барелів у 2022 році, у порівнянні з лише 12 мільйонами барелів за весь 2021 рік.

ФОТО: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-