Сербія та Косово не змогли домовитися про перереєстрацію документів

Сербія та Косово не змогли домовитися про перереєстрацію документів

Укрінформ
Сербія та частково визнане Косово учора не змогли домовитися щодо перереєстрації документів і автомобільних номерних знаків, переговорний процес продовжиться найближчими днями.

Про це повідомив високий представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

«Але це ще не кінець історії. Обидва лідери погодилися, що процес потрібно продовжувати, і обговорення відновиться найближчими днями. До 1 вересня ще є час, я не здаюся», — сказав Боррель.

Читайте також: НАТО збільшить свої миротворчі сили в Косово у разі ескалації - Столтенберг

18 серпня президент Сербії Александар Вучич і прем’єр-міністр Косова Альбін Курті провели декілька годин на закритих переговорах у Брюсселі, але вийти на розв'язання проблеми так і не змогли.

Вони погодилися відновити обговорення перед 1 вересня — через загострення влада Косова вирішила на місяць відкласти рішення, цей термін спливає у вересні.

Як повідомляв Укрінформ, 31 липня серби на півночі Косова заблокували вантажівками головну дорогу біля пункту перетину кордону Яріньє. Також була блокована дорога Приштина - Рашка. Аби зменшити напруженість, у Косові відклали на місяць перехід на національні документи і номерні знаки на заміну сербським.

Читайте також: Поліція Косова повідомила про обстріл свого підрозділу на кордоні з Сербією

Пізніше верховний представник ЄС Жозеп Боррель запросив президента Сербії Александара Вучича та очільника уряду Косова Альбіна Курті зібратися для переговорів 18 серпня в Брюсселі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-