Канадська парламентська делегація збирається на Тайвань

Канадська парламентська делегація збирається на Тайвань

Укрінформ
Члени постійного комітету парламенту Канади з питань міжнародної торгівлі мають намір незабаром здійснити візит на Тайвань.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявила голова комітету Джуді Сгро, пише CBC News.

“Наш комітет дуже зацікалений відвідати Тайвань та подивитися на можливості для поглиблення торговельних відносин між нашими двома державами”, - сказала Сгро.

За її словами, восьмеро членів комітету висловили готовність у жовтні відвідати острівну державу.

“Демократія - дуже цінна і є важливою складовою нашого щоденного життя. Нам слід захищати інші країни, які боролися за свою свободу та демократію”, - заявила депутатка.

При цьому вона визнала, що нещодавній візит спікерки Палати громад США Ненсі Пелосі на Тайвань зумовив “серйозну напруженість” у міжнародних відносинах. Сгро пообіцяла під час візиту та підготовки до нього “використовувати дипломатію”.

“Я намагаюся бути дипломатичною у своїх коментарях, але також я пишаюся, що Канада виступає проти Китаю. Цей супротив дуже важливий”, - наголосила очільниця парламентського комітету.

Читайте також: Штати не дадуть Китаю ізолювати Тайвань – Пелосі

Як повідомляв Укрінформ, комуністична влада в Пекіні намагалася всіляко завадити візиту Ненсі Пелосі на Тайвань, однак він все ж відбувся на початку місяця. Після цього Китай оголосив про початок військових навчань біля острова. 6 серпня в міністерстві оборони Тайваню заявили, що в ході навчань армія КНР провела репетицію нападу на острів. Крім того, Китай посилив обмеження на експорт продукції з Тайваню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-